خواص گندم سیاه برای سلامتی پوست و مو
به گزارش وبلاگ حامد، گندم سیاه که به نام های دیگری مانند گندم گاوی، گندم راش و دیلار هم شناخته می گردد، یکی از انواع دانه های خوراکی است که خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد، یبوست را درمان می نماید و برای سلامتی قلب و عروق مفید می باشد.
به گزارش وبلاگ حامد به نقل از کوکا ،در ادامه قصد داریم شما را با بعضی از مهم ترین خواص گندم سیاه برای سلامتی بدن، پوست و مو و لاغری آشنا کنیم، در ادامه همراه سایت کوکا باشید؛
خواص گندم سیاه برای پوست و مو
1. ضد آفتاب طبیعی
گندم سیاه مقادیر زیادی روتن دارد که پوست را در برابر اشعه های مضر خورشید محافظت نموده و احتمال آفتاب سوختگی را کاهش می دهد.
2. جوان سازی پوست صورت
مصرف منظم گندم سیاه به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و فلاونوئید هایی که دارد با کاهش چین و چروک به جوان سازی پوست صورت یاری می نمایند.
3. پوست درخشان و شفاف
منیزیم موجود در گندم سیاه به بهبود گردش خون در بدن صورت یاری نموده و پوست را درخشان و شفاف می سازد.
4. تقویت و افزایش رشد مو
مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی موجود در گندم سیاه با تقویت فولیکول های مو به افزایش رشد موی سر یاری می نماید.
فواید دارویی و درمانی گندم سیاه برای بدن
5. لاغری و کاهش وزن
گندم سیاه کالری پایینی دارد و به عنوان یکی از بهترین مواد غذایی برای افرادی که رژیم لاغری دارند.
همچنین مقادیر بالای فیبر موجود در گندم سیاه به کاهش اشتها یاری نموده و با جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن می گردد.
6. دیابت و قند خون
در مقایسه با بسیاری از غلات و دانه های کامل، گندم سیاه شاخص گلیسمی پایینی دارد. کربوهیدرات های پیچیده موجود در گندم سیاه به آهستگی به جریان خون وارد می شوند و در نتیجه باعث افزایش قند خون نمی شوند.
مطالعات اجرا شده نشان می دهد که افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که گندم سیاه را برای دو ماه به رژیم غذایی خود وارد می نمایند، قند خون و مقاومت به انسولین در آن ها بهبود قابل توجهی پیدا می نماید. (در این آزمایش از دارو های کاهش دهنده قند خون استفاده نشده است)
7. جنین و زنان باردار
فولات موجود در گندم سیاه از نقایص لوله عصبی جنین در دوران بارداری جلوگیری می نماید.
مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی موجود در گندم سیاه به بهبود رشد جنین یاری می نماید.
گندم سیاه مقادیر بالای فیبر دارد و مصرف آن در دوران بارداری به بهبود هضم غذا، کاهش نفخ، درمان یبوست و کاهش کلسترول خون بالا یاری می نماید.
مقادیر بالای پروتئین و کربوهیدرات های موجود در گندم سیاه به افزایش انرژی روزانه یاری نموده و خستگی و بی حالی در زنان باردار را درمان می نماید.
مقادیر بالای ویتامین های B موجود در گندم سیاه برای پیشگیری و درمان افسردگی در زنان باردار مفید می باشد.
8. نوزادان و بچه ها
مقادیر بالای منیزیم و ویتامین E موجود در گندم سیاه خطر ابتلا به آسم در نوزادان و بچه ها را کاهش می دهد.
مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی موجود در گندم سیاه برای بهبود رشد نوزادان و بچه ها مفید هستند.
گندم سیاه گلوتن ندارد به همین دلیل برای تغذیه نوزادان و بچه ها مبتلا به سلیاک یا کسانی که به گلوتن حساسیت دارند، مناسب می باشد.
9. سلیاک
گندم سیاه گلوتن ندارد به همین دلیل یکی از بهترین مواد غذایی برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک و افرادی است که به گلوتن حساسیت دارند.
متخصصان گندم سیاه را یکی از بهترین جایگزین های گندم، جو و چاودار در افراد مبتلا به سلیاک معرفی می نمایند.
10. کلسترول خون
مقادیر بالای فیبر موجود در گندم سیاه به کاهش کلسترول خون یاری نموده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.
11. فشار خون
روتن یکی از مواد مغذی موجود در گندم سیاه به بهبود گردش خون یاری نموده و باعث کاهش فشار خون بالا می گردد.
12. سلامت قلب
تحقیقات نشان می دهد که گندم سیاه به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد، دارای خواص ضد التهابی بوده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.
مقادیر بالای فیبر و روتن موجود در گندم سیاه با کاهش کلسترول و فشار خون بالا به سلامتی قلب یاری نموده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و حمله قلبی را کاهش می دهد.
13. سرطان
گندم سیاه حاوی مقادیر بالای فلاونوئید ها و آنتی اکسیدان هاست که با کاهش رادیکال های آزاد، خطر استرس اکسیداتیو در بدن را کاهش داده و به پیشگیری و درمان انواع سرطان ها به ویژه سرطان سینه یاری می نماید.
14. منبع طبیعی پروتئین
گندم سیاه یکی از دانه های خوراکی حاوی مقادیر بالای آمینو اسید های لیزین و آرژنین و پروتئین بوده و به عنوان یکی از منابع سرشار پروتئین برای گیاهخواران و افراد وگن شناخته می گردد.
15. معده و دستگاه گوارش
مقادیر بالای فیبر موجود در گندم سیاه به بهبود هضم غذا یاری می نماید، خطر ابتلا به عفونت معده را کاهش می دهد و باعث سلامتی دستگاه گوارش می گردد.
16. یبوست
گندم سیاه به دلیل مقادیر بالای فیبر که دارد به افزایش حرکات روده یاری نموده و برای پیشگیری و درمان یبوست مفید می باشد.
17. درمان سنگ کیسه صفرا
مقادیر بالای فیبر موجود در گندم سیاه به کاهش ترشح اسید های صفراوی یاری نموده و باعث درمان سنگ کیسه صفرا می گردد.
18. اضطراب و افسردگی
مقادیر بالای ویتامین های B، منگنز، فسفر و روی موجود در گندم سیاه به بهبود گردش خون در بدن یاری نموده و با افزایش انتقال دهنده های عصبی در مغز باعث درمان اضطراب و افسردگی می شوند.
19. پوکی استخوان
منگنز و منیزیم موجود در گندم سیاه به تقویت استخوان ها یاری نموده و با افزایش جذب کلسیم در بدن خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.
20. تقویت سیستم ایمنی بدن
مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی و همچنین آنتی اکسیدان های موجود در گندم سیاه به تقویت سیستم ایمنی بدن یاری نموده و خطر ابتلا به سرماخوردگی و آنفلونزا را کاهش می دهد.
عوارض و مضرات گندم سیاه
تا به امروز عوارض جانبی برای گندم سیاه گزارش نشده است.
طبع گندم سیاه
طبیعت گندم سیاه گرم می باشد. گندم سیاه سرشار از آنتی اکسیدان ها، فلاونوئید ها، ویتامین A، ویتامین B6، فولات، ویتامین E، ویتامین K، منگنز، منیزیم، مس، کلسم، پتاسیم، روی، پروتئین، روتن، کوئرستین و اسید چرب ضروری آلفا لینولنیک اسید است.
گندم سیاه یا باک ویت (به انگلیسی : Buckwheat) یکی از گیاهان بومی آسیا می باشد. برخلاف تصور عموم گندم سیاه از خانواده غلات نبوده و از تیره هفت بندیان (مانند ریواس) محسوب می گردد.
در حال حاضر گندم سیاه در ایران به صورت آزمایشی در اردبیل کاشت می گردد.
طرز استفاده از گندم سیاه
گندم سیاه را به صورت دانه های کامل آن برای تهیه انواع غذا مانند سوپ ، سالاد و خوراک سبزیجات استفاده می نمایند.
آرد گندم سیاه را برای تهیه کیک، کلوچه و نان به کار می برند.
جوانه گندم سیاه را برای تهیه سالاد و سوپ استفاده می نمایند.
از دانه های کامل گندم سیاه برای تهیه جوانه گندم سیاه هم استفاده می گردد.
ارزش غذایی گندم سیاه (100 گرم)
- کالری : 343
- کربوهیدرات : 71.5 گرم
- پروتئین : 13.2 گرم
- فیبر : 10 گرم