خواص اورگانو یا پونه کوهی برای سلامتی چیست؟

به گزارش وبلاگ حامد، اورگانو یا پونه کوهی گیاهی از خانواده نعناع یا خانواده Lamiaceae است. مردم هزاران سال است که از آن برای طعم دادن به غذاها و درمان بیماری ها استفاده می نمایند. این ماده مهمی در رژیم غذایی مدیترانه ای است.

خواص اورگانو یا پونه کوهی برای سلامتی چیست؟

یونانی ها و رومی ها پونه کوهی را با شادی و لذت مرتبط می کردند. این نام از کلمات یونانی oros به معنی کوه و ganos به معنای شادی گرفته شده است.

پونه کوهی انواع مختلفی دارد. رایج ترین نوع پونه ای است که به آویشن اسپانیایی و مرزنجوش وحشی نیز معروف است.

مردم از پونه کوهی در رژیم غذایی خود به عنوان مکمل و به عنوان روغن معطر استفاده می نمایند.

آنتی اکسیدان های تیمول، کارواکرول، لیمونن، ترپینن، اوسیمن و کاریوفیلن طعم و رایحه را به این گیاه می دهند. آنها بعلاوه به مزایای سلامتی روغن پونه کوهی یاری می نمایند. پونه کوهی زمانی که افراد آن را در رژیم غذایی مصرف می نمایند، آنتی اکسیدان های دیگری نیز فراهم می نماید.

خواص اورگانو

پونه کوهی ممکن است به مبارزه با باکتری ها، تسکین التهاب و تنظیم قند خون یاری کند.

مردم اطراف منطقه مدیترانه برای قرن ها از پونه کوهی در طب گیاهی برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می نمایند، از جمله:

  • زخم های پوستی
  • ماهیچه های دردناک
  • آسم
  • گرفتگی
  • اسهال
  • سوء هاضمه
  • سرماخوردگی
  • برای تقویت سلامت کلی

دانشمندان برای تایید مزایای استفاده از پونه کوهی باید تحقیقات بیشتری انجام دهند، اما شواهدی وجود دارد که می تواند یاری کند:

  • مبارزه با باکتری ها
  • از بین بردن التهاب
  • تنظیم قند و چربی خون
  • مبارزه با سرطان

اورگانو و گیاهان دیگر آنتی اکسیدان دارند. آنتی اکسیدان های غذایی به بدن یاری می نمایند تا رادیکال های آزاد را که مواد سمی ناشی از فرآیندهای طبیعی و استرس های محیطی هستند، از بین ببرد. تجمع رادیکال های آزاد می تواند باعث استرس اکسیداتیو گردد. استرس اکسیداتیو می تواند منجر به آسیب سلولی گردد که ممکن است منجر به بیماری های مختلفی از جمله سرطان و دیابت گردد.

خواص آنتی باکتریال

ترکیبات اصلی اسانس اورگانو کارواکرول و تیمول است. اینها ممکن است خواص ضد میکروبی داشته باشند.

در یک مطالعه آزمایشگاهی در سال 2019، کارواکرول و تیمول از رشد سویه های مختلف باکتری استافیلوکوس اورئوس (S. aureus) در گوشت و محصولات لبنی جلوگیری کردند که نشان می دهد می تواند به کنترل رشد باکتری در غذاها یاری کند.

در میان نگرانی های فزاینده در خصوص مقاوم شدن بیماری ها به آنتی بیوتیک ها، محققان منبع معتبر آزمایش های آزمایشگاهی را برای آنالیز اثرات روغن اورگانو بر میکروب های مختلف که به داروهای دیگر پاسخ نمی دهند، انجام دادند.

این روغن فعالیت ضد باکتریایی قابل توجهی در برابر 11 میکروب از خود نشان داد. این نشان می دهد که مواد موجود در پونه کوهی می توانند در مبارزه با بیماری هایی که دیگر به آنتی بیوتیک ها پاسخ نمی دهند، نقش داشته باشند.

در حالی که این آزمایش ها نشان می دهد که ترکیبات موجود در اورگانو ممکن است خواص ضد باکتریایی داشته باشند، به این معنی نیست که خوردن آن از عفونت جلوگیری می نماید.

خواص ضد التهابی

با توجه به یک مرور کلی، به نظر می رسد روغن ها و ترکیبات روغن اورگانو مانند تیمول و رزمارینیک اسید دارای خواص ضد التهابی هستند.

در مطالعات حیوانی، عصاره پونه کوهی التهاب را کاهش داده است که می تواند منجر به موارد زیر گردد:

  • آرتریت خود ایمنی
  • آسم آلرژیک
  • روماتیسم مفصلی

شایان ذکر است که در مطالعات از عصاره غلیظ اورگانو استفاده شده است. این مشابه با خوردن اورگانو در رژیم غذایی انسان نیست.

محافظت در برابر سرطان

بعضی از مواد موجود در اورگانو ممکن است خواص ضد سرطانی داشته باشند.

دانشمندان شواهدی یافته اند که نشان می دهد عصاره ها ممکن است به جلوگیری از آسیب DNA در سلول ها به علت استرس اکسیداتیو، تشعشع و میتوژن ها، نوعی پروتئین که می تواند باعث تقسیم سلولی ناخواسته گردد، یاری کند.

محققان بعلاوه شواهدی یافته اند که نشان می دهد کارواکرول و تیمول ممکن است از رشد سلول های ملانوما و توسعه سرطان پوست جلوگیری نمایند.

در حالی که خوردن اورگانو به خودی خود از سرطان جلوگیری نمی نماید، یک رژیم غذایی گیاهی متنوع و غنی از آنتی اکسیدان ها ممکن است به جلوگیری از تغییرات سلولی که می تواند منجر به سرطان گردد یاری کند.

در سال 2013، مطالعات آزمایشگاهی نشان داد که Origanum majorana می تواند به کاهش یا توقف پیشرفت سرطان سینه متاستاتیک یاری کند.

دیابت

ترکیبات موجود در اورگانو ممکن است به مدیریت دیابت نوع 2 یاری کند. نویسندگان یک مطالعه در سال 2016 به این نتیجه رسیدند که عصاره اورگانو ممکن است به موارد زیر یاری کند:

  • بهبود مقاومت به انسولین
  • تنظیم ژن هایی که بر متابولیسم چربی و کربوهیدرات تاثیر می گذارند
  • بازیابی بافت های آسیب دیده کبد و کلیه

نویسندگان مطالعه خاطرنشان کردند که بعضی از افراد در حال حاضر از برگ و روغن اورگانو برای مدیریت سطوح بالای قند خون استفاده می نمایند.

دیابت نوع 1 یک بیماری خود ایمنی است. کارشناسان نمی دانند چه چیزی باعث آن می گردد، اما استرس اکسیداتیو ممکن است نقشی داشته باشد.

در سال 2015، محققان دریافتند که عصاره اورگانو دیابت نوع 1 را در موش ها بهبود می بخشد. آنها عنوان کردند که این می تواند به علت خواص آنتی اکسیدانی اورگانو، تأثیر آن بر سیستم ایمنی و توانایی آن در جلوگیری از مرگ سلولی باشد.

افسردگی

در سال 2018، دانشمندان به این موضوع پرداختند که چگونه درمان با روغن اورگانو و سایر مواد بر موش های مبتلا به افسردگی ناشی از استرس مزمن غیرقابل پیش بینی تأثیر می گذارد.

پس از 14 روز، رفتار مرتبط با استرس در موش هایی که درمان اورگانو دریافت کردند، بهبود یافت. نویسندگان مطالعه به این نتیجه رسیدند که اورگانو ممکن است رفتارهای مرتبط با استرس را تسکین دهد.

سایر مزایای سلامتی احتمالی

طبق گزارش کتابخانه ملی پزشکی، افراد دارای شرایط زیر محصولات اورگانو را به صورت خوراکی مصرف می نمایند:

  • سرفه
  • آسم
  • آلرژی
  • کروپ
  • برونشیت
  • دردهای قاعدگی دردناک
  • روماتیسم مفصلی
  • عفونت ها و اختلالات دستگاه ادراری
  • سردرد
  • دیابت
  • خونریزی بعد از کشیدن دندان
  • مسائل قلبی
  • کلسترول بالا

افراد دارای مسائل زیر روغن اورگانو را به پوست بمالند:

  • آکنه
  • پای ورزشکار
  • شوره سر
  • آفت، دندان درد و بیماری لثه
  • زگیل
  • زخم ها
  • درماتوفیتوز
  • آکنه روزاسه
  • پسوریازیس
  • نیش حشرات و به عنوان دافع حشرات
  • درد عضلات و مفاصل
  • رگهای واریسی

شواهد کافی برای حمایت از استفاده دارویی اورگانو به عنوان یک گیاه دارویی، مکمل یا روغن در بیشتر این موارد وجود ندارد.

با این حال، تا زمانی که مردم زیاد روغن اورگانو مصرف ننمایند و اطمینان حاصل نمایند که در هر گونه برنامه های موضعی از فرم رقیق شده روغن استفاده می گردد، بعید است که برای بیشتر افراد آسیبی ایجاد کند.

ارزش غذایی

انواع مختلفی از اورگانو وجود دارد و محتوای آنتی اکسیدانی و مواد مغذی آن می تواند بسیار متفاوت باشد.

جدول زیر بعضی از مواد مغذی را در یک قاشق چایخوری یا 1 گرم برگ خشک اورگانو نشان می دهد.

بعلاوه نشان می دهد که طبق دستورالعمل های رژیم غذایی 2015-2020 برای آمریکایی ها، یک بزرگسال چقدر به هر ماده مغذی احتیاج دارد. احتیاجها بسته به جنس و سن افراد فرق دارد.

مواد مغذی مقدار مقدار مورد احتیاج روزانه بزرگسالان

انرژی (کالری) 2.7 1800-3000

کربوهیدرات 0.7 130

فیبر 0.4 25.2 تا 33.6

کلسیم 16.0 1000 تا 1200

فسفر 1.5 700

پتاسیم 12.6 4700

فولات 2.4 400

نمونه هایی از آنتی اکسیدان های موجود در گیاه اورگانو عبارتند از تریپتوفان، لیزین، والین، آرژنین، ویتامین C، ویتامین A و ویتامین E (توکوفرول).

نکات آشپزی

مردم می توانند از برگ های خشک یا تازه برای افزودن طعم مدیترانه ای به طیف وسیعی از غذاها استفاده نمایند.

این به خوبی با گوجه فرنگی همراه می گردد و اغلب در پیتزا و سس پاستا وجود دارد.

مردم بعلاوه آن را به موارد زیر اضافه می نمایند:

  • محصولات پخته شده
  • غذاهای تهیه شده از سبزیجات
  • حبوبات، مانند عدس و نخود
  • ماهی
  • غذاهای چیلی

در اینجا چند نکته برای افزودن آن به غذا وجود دارد:

  • در حین پخت، گوشت، مرغ را با اورگانو برای طعم دادن مخلوط کنید.
  • از آن در ماریناد یا چاشنی بهره ببرید.
  • خرد کنید و با خمیر نان یا پیتزا مخلوط کنید تا طعم گیاهی پیدا کند.
  • برگ های پونه کوهی تازه را به سالاد اضافه کنید.
  • روی تکه های پنیر موزارلا و گوجه فرنگی بپاشید و با روغن زیتون مزده دار کنید.

برای تعدیل طعم، موارد زیر را امتحان کنید:

  • در انتها فرآیند پخت و پز آن را برای حدبیشتر طعم اضافه کنید.
  • برگ ها را خرد کنید، له کنید یا آسیاب کنید تا عطر و طعم بیشتری داشته باشید.
  • با مقدار کم آغاز کنید و آن را افزایش دهید، زیرا مصرف بیش از حد آن می تواند غذا را تلخ کند.
  • اگر در دستور غذا یک قاشق چایخوری اورگانو خشک شده باشد، این مقدار معادل یک قاشق غذاخوری اورگانو تازه است.

مردم می توانند پونه کوهی را به صورت خشک یا تازه از فروشگاه های مواد غذایی خریداری نمایند. آنها بعلاوه می توانند آن را در گلدان روی طاقچه یا بالکن یا در باغچه خود پرورش دهند. این گیاه می تواند در تمام سال رشد کند.

خطرات

اورگانو به عنوان یک گیاه، روغن یا مکمل احتمالا برای بیشتر افراد بی خطر است.

با این حال، مردم باید موارد زیر را رعایت نمایند:

قبل از آغاز هر مکملی از پزشک خود بپرسید، به خصوص اگر داروهای دیگری مصرف می کنید یا شرایط پزشکی دارید.

2 هفته قبل از جراحی از مصرف محصولات اورگانو خودداری کنید، زیرا می تواند خطر خونریزی را افزایش دهد.

روغن های ضروری را قبل از استفاده با روغن حامل مانند روغن زیتون یا در آب رقیق کنید. غلظت روغن اورگانو نباید بیشتر از 1٪ باشد، در غیر این صورت ممکن است تحریک پوست ایجاد گردد.

قورت دادن روغن های ضروری یا استفاده از آنها روی پوست می تواند خطرناک باشد. مردم باید روش صحیح استفاده از هر محصول را برای جلوگیری از سمیت آنالیز نمایند.

اورگانو ممکن است بر توانایی بدن در جذب مس، آهن و روی تأثیر بگذارد. بعلاوه ممکن است قند خون را کاهش دهد.

افرادی که به گیاهان متعلق به خانواده Lamiaceae که شامل انواع دیگر اورگانو، ریحان، اسطوخودوس، نعناع و مریم گلی هستند حساسیت دارند، باید مراقب باشند، زیرا ممکن است به اورگانو نیز واکنش آلرژیک نشان دهند.

منبع:

medicalnewstoday

منبع: هفت گنج

به "خواص اورگانو یا پونه کوهی برای سلامتی چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص اورگانو یا پونه کوهی برای سلامتی چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید