خواص شگفت انگیز ژله
به گزارش وبلاگ حامد، مصرف ژله در بین همگان رایج است، اگر ژله مصرف می کنید بهتر است بدانید که این ماده از فواید و خواص بسیاری برخوردار است که نقش مهمی در سلامتی شما دارد. در ادامه همراه ما باشید تا با خواص ژله آشنا شوید.
ژلاتین عمدتا از پروتئین تشکیل شده است. در واقع با جوشاندن استخوان حیوانات، غضروف ها و پوست آنها کلاژن گرفته می گردد و ژلاتین به دست می آید. کلاژن پروتئین فیبری است که ماهیچه ها، استخوان ها و پوست در حیوانات را به هم مرتبط می نماید.زمانی که کلاژن فرآوری گردد به ماده ای بی رنگ و بی مزه به نام ژلاتین تبدیل می گردد. ژلاتین پس از آنکه سرد گردد بافتی ژله مانند پیدا می نماید.
فوائد ژلاتین برای سلامتی با خواص کلاژن مشابه است زیرا ژلاتین هم حاوی همان آمینو اسیدهاست. ژلاتین از چندین آمینو اسید برخوردار است. آمینو اسیدها موادی هستند که برای فراوری پروتئین با هم ترکیب می شوند و برای کارکرد صحیح ارگان های مختلف و تامین انرژی ضروری هستند.
در حالی که بدن انسان بعضی از این آمینو اسیدها را فراوری می نماید بسیاری از افراد باید آمینو اسید مازاد مورد احتیاج خود را به وسیله رژیم غذایی تامین نمایند.
آمینو اسید موجود در ژلاتین معمولا در استخوان ها و ارگان های بعضی حیوانات پیدا می گردد. از آنجایی که بیشتر افراد این بخش از بدن حیوانات را مصرف نمی نمایند افزودن ژلاتین به رژیم های غذایی سودمند است.1
جدول ارزش غذایی ژلهنصف فنجان ژله بدون قند حاوی مواد زیر است:2
کالری | 230 |
مجموع چربی | 3 گرم |
چربی چند اشباع نشده | 1 گرم |
کلسترول | 60 میلی گرم |
سدیم | 190 میلی گرم |
پتاسیم | 408 میلی گرم |
فیبر غذایی | 2 گرم |
قند | 10 گرم |
پروتئین | 32 گرم |
ویتامین A | 3 درصد |
ویتامین C | 9 درصد |
کلسیم | 22 درصد |
آهن | 2 درصد |
ژله خواص متعددی برای سلامتی دارد که شامل موارد زیر است:
بهبود سلامت پوستکلاژن چیزی است که ظاهری سالم و جوان به پوست می دهد. با افزایش سن افراد، به طور طبیعی کلاژن پوست را از دست می دهند که باعث شلی پوست می گردد در نتیجه باعث چین و چروک و خطوط می گردد. از آنجا که ژلاتین منبعی بزرگ از کلاژن است، ممکن است یک روش طبیعی برای بهبود ظاهر پوست باشد.3
یاری به خلاصی از شر سلولیتهمان طور که می دانید، کلاژن موجود در ژله می تواند به برطرف چین و چروک پوست یاری کند؛ به علاوه، این کلاژن برای برطرف سلولیت نیز مفید است. بعضی از زنانی که بارداری را تجربه نموده اند یا بعضی از آدم های چاق مایل نیستند پوست شان را به دیگران نشان دهند، زیرا پوست آن ها مملو از سلولیت یا ترک پوستی است. سلولیت هنگامی ایجاد می گردد که کلاژن روی پوست ضعیف گردد. از این رو، خوردن ژله می تواند به بازیابی کلاژن مورد احتیاج پوست یاری کند. به علاوه، قابلیت برطرف سلولیت جزء یکی از 50 برترین خواص زنجبیل تازه برای سلامتی و درمان به شمار می رود.2
بهبود سلامت موژله منبع غنی اسید فولیک بوده که برای سلامت مو مفید است. از نازک شدن و ریزش مو جلوگیری می نماید.4
فراهم کردن پروتئینیکی از مزایای ژلاتین این است که تقریبا 2 گرم پروتئین در نصف فنجان ژلاتین وجود دارد پروتئین ماده مغذی است که بدن به مقدار زیادی به آن احتیاج دارد.بعضی منابع حیوانی پروتئین نیز حاوی مقادیر قابل توجهی چربی ناسالم هستند. ژلاتین منبع پروتیینی است که حاوی چربی نیست.
بهبود عملکرد دستگاه گوارشژلاتین ممکن است به حفظ سلامت هاضمه یاری کند ؛ ژلاتین ممکن است به روش های مختلف به هضم یاری کند. به عنوان مثال، گلایسین در ژلاتین ممکن است پوششی سالم در معده ایجاد کند.
هم چنین فراوری شیره معده را تحریک و هضم درست را تسهیل می نماید. بدون آنزیم های گوارشی مناسب، مسائل دستگاه گوارش، مانند برگشت اسید می تواند بیشتر گردد.هم چنین ژلاتین با آب متصل می گردد و ممکن است به حرکت موثر غذا به وسیله سیستم گوارشی یاری کند.
تسکین درد مفاصلکلاژن موجود در ژلاتین ممکن است درد مفاصل و التهاب را کاهش دهد.با توجه به کتابخانه ملی پزشکی آمریکا، بعضی مطالعات کلینیکی نشان می دهند که ژلاتین ممکن است باعث کاهش درد و بهبود عملکرد مفاصل در افراد مبتلا به آرتروز گردد.
حفظ سلامت استخوان هالیزین موجود در ژلاتین به تقویت استخوان ها یاری می نماید. به بدن یاری می نماید تا کلسیم را جذب و استخوان ها را قوی نگه دارد و از پوکی استخوان جلوگیری کند.از آنجایی که بدن نمی تواند لیزین را فراوری کند، گنجاندن رژیم غذایی در آن لازم است. اضافه کردن ژلاتین به غذا یک راه برای بالا بردن لیزین است.3
مفید برای دنداندندان از مینا و کلاژن تشکیل شده است. کلاژن دندان های مان را تقویت می نماید، و محکم سر جای خود نگه می دارد. بنابراین، مصرف به مقدار کلاژن مستقیما بر تقویت دندان ها اثرگذار خواهد بود. از سویی دیگر، کلاژن به حفظ عملکرد سالم روده ها یاری می نماید.
کلاژن بدن را قادر می سازد مواد مغذی موجود در خوراکی ها را به برترین شکل جذب کند. به عبارت دیگر، به یاری کلاژن، دندان های مان نیز به مقدار کافی از مواد مغذی ناشی از متابولیسم (سوخت و ساز) بدن بهره مند می شوند.2
یاری به کاهش کلسترول بدهمه می دانند که اگر سطح کلسترول بد در بدن افزایش یابد می تواند منجر به حمله قلبی گردد. ژله به کاهش کلسترول بد یعنی LDL یاری نموده و سطح کلسترول خوب بدن را افزایش می دهد. ژله به جلوگیری از خطر بیماری های قلبی یاری می نماید.
بهبود کیفیت خوابژلاتین ممکن است کیفیت خواب را در بعضی از افراد به خاطر فراوانی گلایسین بهبود بخشد. چند قاشق سوپ خوری ژلاتین می تواند حدود 3 گرم از مشتقات گلایسین را تامین کند.3
یاری به آرامش فکرژله علاوه بر فواید فراوان اش برای سلامت استخوان و پوست، برای فکر نیز بسیار مفید است. این اَبَر خوراکی نه فقط برای سلامتی بدن مفید است، بلکه هم چنین به سلامت فکر نیز یاری می نماید. علت این ویژگی نیز وجود ماده ای به نام گلیسین در ژله است. گلیسین از آن دسته موادی است که می توانند دستگاه عصبی انسان را آرام نمایند. بنابراین، مصرف مناسب گلیسین می تواند به حفظ تمرکز، تقویت حافظه، تسکین استرس، و بهبود شرایط خواب یاری کند.
سم زدایی کبدژله سرشار از گلیسین است، که می توان آن را یکی از آمینو اسیدهای ضروری به حساب آورد. بدن انسان برای سم زدایی سموم ناشی از قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی محیط های مسموم اطراف به مقدار ایده آلی گلیسین احتیاج دارد. افرادی که گلیسین کافی نداشته باشند گلوتاتیون کافی فراوری نخواهند کرد، ماده ای که برای مرحله 2 سم زدایی کبد مورد احتیاج است.2
یاری به کاهش وزنژلاتین ممکن است بخاطر پروتئین و کالری پایین آن به کاهش وزن یاری کند و احساس سیری به فرد دهد .ژلاتین ممکن است در کنترل هورمون ها مرتبط با گرسنگی نیز نقش داشته باشد.
اما ژلاتین اغلب در آب نبات های جویدنی و ماشمالو با قند بالا یافت می گردد. بهتر است که مواد مغذی، منابع کم قند ژلاتین را مصرف کنید.3
ارتقاء سیستم ایمنی بدنژله از کربوهیدرات و ویتامین B غنی است.به افزایش ایمنی بدن یاری می نماید. خیلی از افراد ترجیح می دهند بعد از جلسات ورزشی ویا در زمان افسردگی ژله بخورند.
کاهش استرسامینواسیدهای ضروری در ژله می تواند استرس را کاهش دهد. بعلاوه می تواند نشانه های ضعیف افسردگی در زنان را کاهش دهد.4
کنترل قند خونعدم وجود شکر در ژلاتین این غذا را گزینه خوب برای کاهش گرسنگی بدون ایجاد اختلال در سطوح گلوکز خون می سازد. این خاصیت ژلاتین دو فایده دارد:فراوری انسولین، هورمونی که به تجمع چربی در بدن یاری می نماید و کنترل اشتها را تسهیل می نماید چون تغییرات ناگهانی در مقدار گلوکز می تواند باعث افزایش مقدار کربوهیدرات گردد.3
پی نوشت:
1.www.jadidtarin.com
2.www.bazdeh.org
3.www.namnak.com
4.www.beytoote.com
منبع: راسخون