قانون کارما در اسلام چه جایگاهی دارد؟

به گزارش وبلاگ حامد، کارما در اسلام به معنی عکس العمل کارهای هر انسان است که ممکن است در این جهان به خود او بازگردد. بر همین اساس است که برخی از اعمال می تواند فرایند زندگی هر انسانی را تغییر دهد.

قانون کارما در اسلام چه جایگاهی دارد؟

آیا می دانید کارما به چه معناست؟ آیا تا به حال اسم کلمه تناسخ به گوشتان خورده است؟ نظر ادیان مختلف در خصوص کارما را می دانید؟ اگر همه این ها جزء سؤالات شما بوده یا کنجکاو شده اید که در خصوصش بدانید با وبلاگ حامد همراه باشید.

قانون کارما چیست؟

کارما همان قانون علت و معلول و در واقع اصلی از تناسخ است و ضروری است که قبل از تعریف کارما به تعریف تناسخ بپردازیم. تناسخ به چرخه های متوالی زندگی گفته می شود و کارما یعنی بشر با توجه به این که در زندگی فعلی اش چگونه انسانی بوده و با توجه به اعمالی که انجام داده در حیات بعدی اش در مرتبه بالاتر یا پایین تری قرار می گیرد. به این ترتیب چرخه های متوالی و انتقال روح به قالب های دیگر آن قدر پیش می رود تا کارمای انسانی سوزانده شود و بابت کارهایی که نموده تسویه حساب کند.

معنی کلمه کارما

کارما به معنی زیستکار یا عملکرد فرد در زندگی است. به عبارت دیگر به مجموع اعمال هر شخص در عمرهای مختلف او کارما گفته می شود که این مجموع، سرنوشت او را در عمر بعدی معین می نماید.

قانون کارما در سایر ادیان و مذاهب

قانون کارما بر اساس اعتقادات ادیانی مثل بودا و سایر ادیان کشورهای آسیای شرقی به معنای تناسخ است که البته مورد تائید اسلام نیست.

قانون تناسخ چیست؟

بر اساس اعتقادات این ادیان دو نظریه وجود دارد:

1. تناسخ از نظر هندوها:

روح هر آدمی موقع مرگ به جسم جدیدی منتقل می شود و دوباره به این جهان برمی شود تا زندگی جدیدی را آغاز کند. بنابراین روح انسان یک سلسله تولد و تجدید حیات را در جسم های مختلف تجربه می نماید. البته ارواح پاک مستثنا هستند و پس از مرگ یکسره به برهما (خدای عظیم) می پیوندند و به سعادت جاوید دست پیدا می نمایند و همچنین ارواح خبیث که بعد از مرگ یکسره به دوزخ منتقل می شوند. این اعتقاد فقط در خصوص انتقال ارواح نیست بلکه بر اساس این عقیده روح انسان بسته به درجه تعالی یا پستی اش ممکن است به صورت انسانی خوب یا حتی سایر جانوران به جهان برشود تا تعالی بپذیرد و به بهشت برود یا تنزل پیدا کند و راهی دوزخ شود.

2. قانون علت و معلولی در تناسخ

بر اساس این باور رفتار و گفتار و کردار هر انسان نوع حیات بعدی او را معین می نماید. حیات هر موجودی بر اساس قانون کارما معین می شود و کردار، گفتار و پندار هر موجود بر اساس آن شکل می گیرد و موجب بروز نتایج و اموری می شود که حیات بعدی او را معین می نماید. آن ها معتقدند که هر موجودی بعد از مرگ روحش وارد بدن دیگری می شود و در آن بدن زندگی جدیدی را آغاز می نماید و عکس العمل کارهایش در این کالبد به او بازخورد می نماید و در زندگی جدیدش متجلی می شود.

قانون کارما در اسلام

در مکتب اسلام قانون کارما به معنای عکس العمل کارهای خوب و بد هر انسانی است. اسلام بر این اعتقاد پایدار است که عکس العمل برخی از کارهای انسان به صورت اثرات وضعی آن اعمال در همین جهان بروز می نماید و به خود انسان برمی شود؛ اگر این اعمال خوب باشد اثر وضعی خوبی دارد و اگر ناپسند باشد اثر وضعی آن هم زشت و ناپسند خواهد بود. مثلاً انجام کاری مثل صله رحم عمر را زیاد می نماید و انجام کاری مثل زنا روزی فرد را کاهش می دهد.

منبع: setare.com

به "قانون کارما در اسلام چه جایگاهی دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قانون کارما در اسلام چه جایگاهی دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید