با اوبر شهر در جیب شماست!
به گزارش وبلاگ حامد، امروزه دنیایی از اپلیکیشن ها ما را احاطه نموده اند. روی گوشی هوشمند هرکدام از ما، حالا ده ها نرم افزار همراه ریز و درشت نصب شده است؛ آیا تا به حال با هشدار کمبود حافظه گوشی روبه رو شده اید تا مجبور شوید کمی زمان بگذارید و اپلیکیشن هایی که کاربرد چندانی ندارد را از گوشی همراهتان حذف کنید؟
آیا تا به حال با خود فکر نموده اید ای کاش تعداد زیادی از این نرم افزارها در یک اپلیکیشن جمع می شدند و دسترسی راحت تری پیدا می کردند؟ این دقیقا همان کاری است که روح الله موسوی و همکارانش انجام داده اند و کار دسترسی به انبوهی از خدمات گوناگون را به وسیله اپلیکیشنی به نام اوبر ممکن نموده اند.
شرکت بافت پایدار شهر از سال 97 به طور رسمی شروع به کار نموده و پیروز به اخذ گواهی خلاقیت و نوآوری از سوی معاونت علمی نهاد ریاست جمهوری شده است.
همچنین این شرکت مجوز فعالیت به عنوان یک شرکت خصوصی را از اتحادیه کسب وکارها دریافت نموده و در حال حاضر نیز قرارداد همکاری با شهرداری تهران منعقد نموده است. اما شاید بپرسید این مجوزها برای چه کاری هستند؟! برای پاسخ این سوال ضروری است با مگا اپلیکیشن اوبر آشنا شوید.
از سیر تا پیاز مگا اپلیکیشن اوبر
موسوی در گفت وگو با جام جم درباره نرم افزاری که ساخته اند، می گوید: از حدود دو سال ونیم پیش به فکر طراحی نرم افزاری افتادیم که بتواند تقریبا همه خدمات شهروندی را به کاربر ارائه دهد و او را از جست وجو، دانلود و نصب ده ها اپلیکیشن دیگر بی احتیاج کند. برای این کار تحقیقات و آنالیز های گسترده ای انجام دادیم و در نهایت برنامه جامعی طراحی کردیم که در آن 18 عنوان خدمت شهروندی دیده شده و برای هرکدام از این خدمات، حدود 10 تا 12 خدمت زیرشاخه نیز تعریف شده است. درواقع انجام شدن تبادلات مالی، مبنایی است که ما برای انتخاب خدمات اصلی و زیرمجموعه های آنها در نظر گرفته ایم و ردوبدل شدن پول، وجه اشتراک همه آنها است.
وی در ادامه می افزاید: این طرح بارها بازنگری شده است و می توانم ادعا کنم تقریبا همه نقاط ضعف و اشکالات آن شناسایی و برطرف شده اند. پایان پیمودن تمام این مسیرهای سخت و طولانی منجر به فراوری نرم افزار جامعی شده است که نام اوبر (Uberr) را برای آن انتخاب نموده ایم و دلیلش هم عبارتی است که در لغت نامه دهخدا مقابل معنی این واژه نوشته شده است: اولین روز یک خوشبختی!
ویژگی های منحصربه فرد اوبر
رئیس هیأت مدیره شرکت بافت پایدار شهر در مورد قابلیت های مگا اپ اوبر می گوید: زمانی که ما این اپلیکیشن را طراحی کردیم، هیچ نرم افزاری شبیه اوبر در کشور وجود نداشت. بنابراین درکنار مزیت بکر بودن ایده، یکی از مشکلاتی که در سر راه ما قرار داشت، آزمون و خطاکردن برای شناسایی معایب احتمالی و برطرف آنها بود که وقت و انرژی زیادی از مجموعه ما گرفت؛ اما به دلیل این که کیفیت همواره دغدغه اصلی ما بوده است، این فرآیند را طی کردیم تا بتوانیم فزونی کیفی خودمان را نسبت به محصولات مشابهی که می دانستیم بعدها به بازار خواهند آمد، حفظ کنیم.
او می افزاید: یکی دیگر از مزایای اوبر ایجاد چرخه ای از خدمات است که منجر به تقویت بنگاه های مالی کوچک می گردد. برای مثال وقتی یک کاربر اوبر تصمیم به سفر هوایی می گیرد، علاوه بر تهیه بلیط هواپیما به خدمات دیگری مانند استفاده از تاکسی فرودگاهی، خرید از فروشگاه های مبدأ، رزرو هتل، تهیه سوغات و خدماتی از این دست احتیاج خواهد داشت. ما در اوبر سعی نموده ایم زنجیره ای از خدمات را فراهم کنیم تا ضمن از بین بردن دغدغه های کاربرمان، به حفظ و تقویت کسب وکارهای کوچک تر هم یاری کنیم. همچنین ما در اپ اوبر مجموعه ای از طرح های تشویقی را نیز در نظر گرفته ایم تا از این طریق ضمن بالا بردن میزان وفاداری کاربران، مزیت دیگری هم برای میزبانان و خدمات دهندگانی ایجاد کنیم که با ما همکاری می نمایند.
موسوی ضمن اشاره به منحصربه فردترین و ویژه ترین قابلیت اوبر خاطرنشان می نماید: هدف مجموعه ما از طراحی و ساخت اپلیکیشن اوبر صرفا ارائه خدمات نبوده است، بلکه هرکسی می تواند این نرم افزار همراه را بر روی گوشی هوشمندش نصب کند و ضمن عضو شدن در باشگاه سهامداران اوبر، علاوه بر بهره مندی از تخفیف های خدماتی اوبر در سود حاصل از آن نیز شراکت داشته باشد! طراحی یک اپلیکیشن بر پایه تقسیم سود در بین کاربرانش، حرکتی بدیع و جسورانه بوده که هدف ما از انجام آن، یاری به بهبود شرایط مالی مردم کشورمان بوده است.
آینده پیش روی اوبر
موسوی درباره اهدافی که برای شرکت بافت پایدار شهر در نظر گرفته شده است، به جام جم می گوید: با توجه به بکر بودن ایده تقسیم سود در بین کاربران و وجود نداشتن هیچ گونه مشابهی از این حیث در جهان، باعث شده است که ما به گسترش و توسعه اوبر فراتر از مرزهای کشورمان فکر کنیم و تا به امروز هم قدم هایی را در این راه برداشته ایم. ایجاد نمایندگی در سایر کشورها، روشی برای توسعه نرم افزار در سطح بین المللی است؛ بنابراین ما تا به امروز با کشورهایی مانند امارات، بلغارستان، استونی و ترکیه ارتباط برقرار نموده و زمینه های اعطای نمایندگی به این کشورها را ایجاد نموده ایم.
او در پایان صحبت هایش اضافه می نماید: فرهنگ سازی به وسیله فناوری از دغدغه های مجموعه ماست که امیدواریم در اپ اوبر بتوانیم زمینه ای را برای ارائه آموزش های شهروندی ایجاد کنیم. همچنین یکی دیگر از اهدافی که به طور جدی به دنبال تحقق آن هستیم، رسیدن به روزی است که هر ایرانی یکی از کاربران اوبر باشد. این آرزوی بزرگی است که هرگز محال نیست.
فراز سهیلی آزاد - نشان ایرانی 2 / روزنامه وبلاگ حامد
منبع: جام جم آنلاین