زمین احتمالی بعدی کشف شد

به گزارش وبلاگ حامد، دانشمندان ناسا با استفاده از داده های تلسکوپ فضایی کپلر خبر از کشف یک سیاره فراخورشیدی بسیار شبیه به زمین دادند.

زمین احتمالی بعدی کشف شد

به گزارش وبلاگ حامد، ایسنا به نقل از آی ای نوشت: تلسکوپ فضایی کپلر(Kepler) که شکارچی سیارات فراخورشیدی متعلق به ناسا است ممکن است اکنون ناتوان از خدمت رسانی شده باشد، اما داده های آن هنوز نویدبخش است. گروهی از دانشمندان ناسا داده های کپلر را مورد آنالیز قرار داده اند و یک سیاره زمین مانند را کشف نموده اند که می تواند مانند زمین شرایط پشتیبانی از حیات را داشته باشد.

این سیاره فراخورشیدی Kepler-1649c نام گذاری شده و به دور یک ستاره کوتوله قرمز که در فاصله حدود 300 سال نوری از زمین قرار گرفته است، می گردد. این سیاره تقریبا به اندازه زمین است و در کمربند حیات ستاره میزبان خود قرار گرفته است که به آب اجازه می دهد تا به صورت مایع روی سطح سیاره وجود داشته باشد.

کمربند حیات(Habitable Zone) در اخترشناسی بازه ای از فاصله در سامانه یک ستاره است که بتوان در آن سیاره ای با فشار اتمسفر کافی یافت کرد که شرایط وجود آب مایع در سطح خود را دارا باشد. این فاصله بر مبنای نیازهای شناخته شده بیوسفر زمین، موقعیتش در منظومه شمسی و مقدار انرژی حرارتی که از خورشید دریافت می نماید، محاسبه می گردد.

به دلیل اهمیت وجود آب مایع به عنوان لازمه زندگی تصور می شد می توان با استفاده از کمربند حیات وسعتی از دنیا که امکان زندگی فرازمینی در آن وجود دارد را تخمین زد. هر چند بعدها معین شد که امکان وجود آب مایع به علت وجود منابع حرارتی دیگر در اجرام آسمانی که خارج از این محدوده قرار دارند نیز وجود دارد و در واقع امکان زیست فرازمینی به این نواحی محدود نمی گردد.

از سال 1953 میلادی که مفهوم کمربند حیات برای اولین بار مطرح شد تا به امروز سیاره های زیادی در این نواحی یافت شده اند که بیشتر آن ها ابرزمین یا غول گازی با ابعادی بسیار بزرگتر از زمین هستند، چرا که شناسایی اینگونه سیارات آسان تر است.

سیاره Kepler-1649c هر 19.5 روزِ زمینی، یک دور به دور ستاره میزبان خود می چرخد که هیجان انگیز است، چرا که باعث می گردد این سیاره در کمربند حیات یا منطقه قابل سکونت ستاره میزبان خود قرار بگیرد.

توماس زوربوچن سرپرست اداره ماموریت علمی ناسا در بیانیه ای گفت: این دنیای جذاب و دوردست، به ما امید بیشتری می بخشد که زمین دیگری در میان ستارگان قرار گرفته است و منتظر کشف توسط ما بوده است.

تلسکوپ کپلر در زمان خود صدها سیاره را در فضا جستجو و کشف کرد. اکنون برخی از این داده ها هنوز هم اطلاعات خارق العاده ای از قبیل کشف Kepler-1649c را که یک سیاره بالقوه قابل سکونت است، ارائه می دهد.

طبق مشاهدات کپلر، 20 تا 25 درصد از 220 میلیارد ستاره موجود در کهکشان راه شیری دارای دنیاهایی هستند که می توانند از حیات میزبانی نمایند.

بسیاری از داده های کپلر به وسیله الگوریتم های رایانه ای فیلتر می شوند، اما به نظر می رسد که الگوریتم های موجود، همه اطلاعات مهم را در نظر نمی گیرند. بنابراین گروهی از محققان برای انجام تحقیقات و حصول اطمینان از اینکه کلیه داده ها به درستی مطالعه می شوند، تشکیل شد و نتیجه داد، زیرا Kepler-1649c بخشی از این بازنگری در اطلاعات کپلر است که توسط الگوریتم ها نادیده گرفته شده بود.

اندازه سیاره Kepler-1649c تنها 1.06 برابر زمین است و 75 درصد از انرژی ستاره ای را که سیاره ما از خورشید می گیرد، دریافت می نماید. این ترکیب باعث می گردد این دنیای تازه کشف شده بسیار خاص باشد.

محققان ناسا نوشتند: سیارات فراخورشیدی دیگری مانند TRAPPIST-1f و طبق برخی محاسبات، Teegarden c وجود دارند که از لحاظ اندازه به زمین نزدیک هستند. برخی دیگر نیز مانند TRAPPIST-1d و TOI 700d ممکن است از نظر دما به زمین نزدیک باشند.

فضاپیمای کپلر(Kepler) یک تلسکوپ فضایی ساخت ناسا است که با هدف کشف سیارات فراخورشیدی مشابه زمین در سال 2009 به فضا پرتاب شده است و برای این کار، درخشندگی 100 هزار ستاره را در عرض 3.5 سال آنالیز می نماید تا نشانه ای از کاهش درخشندگی بر اثرگذار سیاره ای بیابد. این مأموریت به نام ستاره شناس آلمانی یوهانس کپلر نام گذاری شده است.

تلسکوپ فضایی کپلر حتی پس از بازنشستگی هم دست از اکتشاف برنداشت و تصاویری از یک سیاره گازی شبیه به نپتون، یک اَبَرزمین و یک سیاره شبیه به زحل (که به دور ستاره ای در ابعاد خورشید ما می چرخید) را به زمین ارسال کرد. سازمان هوافضای ناسا آخرین تصویر ثبت شده توسط تلسکوپ فضایی کپلر به اسم Last Light یا آخرین نور را منتشر کرد. ناسا همچنین اظهار داشته که تلسکوپ مذکور یک ماه پس از ثبت این عکس، با اتمام سوخت به خاتمه عمر خود رسیده است.

منبع: همشهری آنلاین

به "زمین احتمالی بعدی کشف شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "زمین احتمالی بعدی کشف شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید