جدیدترین خبر درباره پرداخت سود سهام عدالت
به گزارش وبلاگ حامد، پرداخت سود سهام عدالت سال 1398 درحالی برای نخستین مرتبه در سه مرحله صورت گرفت که دو مرحله آن تحقق یافته، اما مرحله سوم آن که باید از سوی یکی از شرکت ها صورت می گرفت، همچنان در هاله ای از ابهام است.

به گزارش ایسنا، سود سهام عدالت سال های 1395 تا 1397 طی یک مرحله به حساب مشمولان سهام عدالت واریز شد، اما سود سال 1398 سرنوشت دیگری داشت و قرار شد طی دو مرحله به حساب سهامداران واریز گردد. در این راستا، مرحله نخست در 28 اسفندماه سال 1399 واریز شد و مشمولان 50 درصد سود سهام خود را دریافت کردند.
بر این اساس، میزان سود مشمولان که ارزش اولیه سهام آن ها 532 هزار تومان بود، حدودا 200 هزار تومان و مشمولانی که ارزش اولیه سهام آن ها یک میلیون تومان بود، حدودا 400 هزار تومان دریافت کردند.
بعلاوه افرادی سهام سهام عدالت 492 هزار تومانی داشتند 91 هزار تومان و افرادی که دارای سهام عدالت 452 هزار تومانی بودند نیز 84 هزار تومان دریافت کردند.
پرداخت نصفه و نیمه مرحله دوم سود
هرچند قرار بود فاصله واریز سود مرحله اول تا دوم ناچیز باشد و وعده های زیادی هم درمورد واریز بخش دوم سود از سوی مسئولان داده شد، اما در نهایت بخش دوم سود در 14 تیرماه واریز شد.
از سوی دیگر قرار بود در مرحله دوم 50 درصد به جای مانده واریز گردد، اما به علت عدم پرداخت سود از سوی بعضی شرکت ها به حساب شرکت سپرده گذاری مرکزی، مشمولان در کل 90 درصد سود خود را دریافت کردند.
بر این اساس، در مرحله دوم واریز سود، سهام دارانی که ارزش اولیه آن ها یک میلیون تومان است 144 هزار تومان دریافت کردند و مشمولانی که دارای سهام عدالت با ارزش اولیه 532 هزار تومانی هستند در مرحله دوم 76 هزار تومان دریافت کردند.
کدام شرکت ها سود پرداخت نکردند؟
البته از مجموع 36 شرکت بورسی و فرابورسی از دو شرکت معدنی و صنعتی گلگهر و پتروشیمی جم به علت افزایش سرمایه آن ها سود سهام مشمولان دریافت نشد تا مشمولان سهام عدالت از مزایای حق تقدم و سهام نو ناشی از افزایش سرمایه بهره مند شوند. بعلاوه شرکت های مخابرات ایران و گروه مپنا تمام یا بخشی از سود سهام خود را پرداخت نکرده بودند.
وعده معین تکلیف سود سهام عدالت تا انتها سال
در این راستا، اواسط شهریورماه محمدعلی دهقان دهنوی، رئیس سابق سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد که بخشی از عدم پرداخت به علت افزایش سرمایه شرکت ها بود. شرکت هایی که سود خود را پرداخت نکردند از نظر انضباطی با آن ها برخورد می گردد.
از آنجاکه میزان سود کم است، با سود سال 1399 پرداخت می گردد، زیرا پرداخت سود سال 1399 نیز نزدیک است، مجامع برگزار شده است.
اخیرا نیز مجید عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص پرداخت سود سهام عدالت خاطرنشان کرد که 98 درصد سود سال 1398 پرداخت شده و تنها دو درصد متعلق به مخابرات به جای مانده است.
وی بعلاوه بر این موضوع تاکید نمود که برای این عدم پرداخت نیز از شرکت مخابرات شکایت شده و سازمان خصوصی سازی نیز در حال پیگیری آن است.
عشقی در خصوص سود سهام عدالت سال 1399 نیز گفت: این موضوع در جلسه آینده شورای عالی بورس مطرح می گردد و در خصوص نحوه دریافت مبالغ از شرکت ها تصمیم گیری خواهد شد. امیدواریم پرداخت سود تا انتها سال انجام گردد.
درواقع درحالی وعده واریز سود سهام عدالت سال 1399 تا انتها سال داده شده که هنوز سود سال 1398 تمام و کمال به حساب مشمولان واریز نشده است و معین نیست به جای مانده سود سال 1398 نیز همزمان با سود سال 1399 واریز گردد یا خیر.
منبع: فرارو