در حاشیه تحریم هوآوی به وسیله گوگل: تحریم، راهکاری که در دنیای تکنولوژی به ضد خود تبدیل می گردد!

به گزارش وبلاگ حامد، در خبرها آمده بود که گوگل برای هوآوی در ارتباط با سیستم عامل آندروید از این پس محدودیت هایی قائل می گردد که این محدودیت ها شامل دسترسی به فایل های به روزرسانی سیستم عامل و مجوزهای دسترسی به اپلیکیشن های گوگل می گردد. این محدودیت ها شاید در نگاه اول برای یک شرکت فراوری کننده گوشی مبتنی بر سیستم عامل آندروید نگران کننده به نظر برسد، ولی در ارتباط با هوآوی این امر فرق دارد.

در حاشیه تحریم هوآوی به وسیله گوگل: تحریم، راهکاری که در دنیای تکنولوژی به ضد خود تبدیل می گردد!

بر مبنای شنیده ها، هوآوی مدت ها بوده که خود را برای شرایطی که گوگل سیستم عامل خود را در آینده از حالت فعلی خارج کند و بهای زیادی برای مجوزهای آن طلب کند آماده کرده بود. این شرکت در سال های گذشته با استخدام ده ها نفر از حلقه مهندسان ارشد اصلی طراح سیستم عامل آندروید در بخش های نرم افزاری خود، به موازات پروژه هایی چون طراحی رابط کاربری اختصاصی هوآوی با نام EMUI، مشغول کار روی پروژه هایی بوده که در مواقع این چنین بتواند این شرکت را از بحران برهاند.

در واقع همین نگاه دوراندیشانه هوآوی بوده که علی رغم فشارهای تکنولوژیک و بعضاً سیاسی رقبا، این برند را همچنان جلو برده و به دومین برند بازار گوشی های هوشمند دنیا تبدیل شده است. مصداق های دیگر این دوراندیشی را می توان در بخش های زیادی از این شرکت مشاهده کرد.

به عنوان نمونه هوآوی در پیچیده ترین حوزه سخت افزاری یعنی طراحی چیپ های پردازشی، نه تنها از نگاه تکنولوژیک مستقل از فراوری نمایندگان بزرگ پردازنده در دنیا عمل می نماید، بلکه از آنها نیز پیش گرفته و به اولین شرکتی بدل شده که پردازنده های با قابلیت پردازش هوش مصنوعی برای تجهیزات موبایل را به بازار عرضه کرده است. به علاوه این شرکت در حوزه پردازش تصویری و عکاسی با موبایل به خصوص در گوشی های اخیر خود مانند سری Huawei P30 ابداعاتی را به انجام رسانده که استانداردهای عکاسی و انتظارات کاربران در گوشی های هوشمند را به سطحی نو ارتقا داده است. باتری و سرعت شارژ نیز حوزه دیگری است که هوآوی مدت هاست خود را از رقبا متمایز کرده است.

به جرات می توان گفت در بعضی از حوزه ها رقیب اصلی هوآوی، خود هوآوی است، چرا که رقبا مدت هاست از حیث تکنولوژیک در فضای متفاوتی نسبت به هوآوی سیر می نمایند. به همین علت هم هست که در سالی که مقدار بازار گوشی های هوشمند میان رده و بالا رده در بعضی کشورهای دنیا کوچک شده، هوآوی تنها برندی بین سه برند اصلی بازار گوشی های هوشمند بوده که سهم بازار خود را در آن کشورها ارتقا داده است.

به هر روی آنچه هوآوی را همواره در بحران های این چنینی نجات داده است، تکیه به توان داخلی و ابتکارات مهندسان این شرکت بوده است. امری که در حوزه نرم افزار هم بارها به رخ رقبا کشیده شده است. از این نگاه می توان بیانیه هوآوی را نسبت به بحران اخیر این گونه تفسیر کرد که هوآوی خود را برای این بحران نیز از قبل آماده کرده بود.

با هم بیانیه این شرکت را در ارتباط با بحران اخیر مرور می کنیم:

Huawei سهم قابل توجهی در توسعه و رشد اندروید در سراسر دنیا دارد و به عنوان یکی از شریک های کلیدی اندروید در سراسر دنیا شناخته می شویم، Huawei روی پلت فرم باز اندروید در جهت توسعه یک سیستم که به نفع کاربران و صنعت است، کار کرده. Huawei هم چنان به ارائه به روزرسانی های امنیتی و خدمات پس از فروش به تمام محصولات خود مانند گوشی های هوشمند و تبلت ادامه خواهد داد که شامل محصولاتی می گرددکه فروخته شده یا هنوز موجود است.

زیست بوم نرم افزاری ما ایمن و پایدار به مسیر خودش ادامه می دهد تا برترین تجربه ممکن را برای همه کاربران در سطح دنیا به ارمغان بیاورد.

هوآوی در این بیانیه به وضوح اشاره کرده که خود این شرکت بخشی از فرایند ارتقا و رشد سیستم عامل آندروید تا به امروز بوده است و اگر گوگل بخواهد خود را از یاری های هوآوی در این زمینه محروم کند، قطعاً هوآوی تنها بازنده این بازی نخواهد بود. از سوی دیگر هسته اصلی پلتفرم آندروید یک هسته اوپن سورس و متن باز است و متخصصان امر می دانند که روی پلتفرم های متن باز چیزی به نام تحریم اساساً تعریف شدنی نیست. تنها بعضی اپلیکیشن های اختصاصی گوگل باقی می ماند که در صورت قطعی شدن این تحریم هوآوی از آن ها محروم می گردد که برای این امر هم در بازار چین و بعضی کشورهای دیگر سال هاست هوآوی به اپلیکیشن های جایگزین روی آورده است.

با نگاه استراتژیک از بالا در می یابیم که تحریم های این چنینی در بازار تجهیزات تکنولوژیک در برابر توان شرکت هایی چون هوآوی تنها در حوزه مانورهای تبلیغاتی می تواند دردسر ایجاد کند و نه در تجربه واقعی کاربران روی تجهیزات این شرکت و چه بسا این تحریم ها نه تنها موجب ضعف هوآوی نشوند که به قدرتمندتر شدن آن ها بیانجامند.

منبع: همگردی

به "در حاشیه تحریم هوآوی به وسیله گوگل: تحریم، راهکاری که در دنیای تکنولوژی به ضد خود تبدیل می گردد!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "در حاشیه تحریم هوآوی به وسیله گوگل: تحریم، راهکاری که در دنیای تکنولوژی به ضد خود تبدیل می گردد!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید